Pikalainan Valinta – Mitä pitää ottaa huomioon?

Suurin ero kaikkien pikalainojen välillä

Kaikkein suurin ero koskien eri pikalainoja on kuitenkin kuinka paljon ne maksavat sinulle.

Eri pikalainojen maksujen välillä on nimittäin todella suuria eroja. Jos esim. lainaat 200 euroa pikalainana maksun ero voi olla niinkin suuri kun 50 euroa joten jos harkitset pikalainan ottoa niiden maksujen vertaileminen kannattaa aina! Kaikki pikalainat eivät nimittäin missään nimessä maksa yhtä paljon!

Jos et halua itse vierailla todella monella eri pikalaina sivulla voit myös käyttää niin sanottuja vippi vertailu sivuja jotka voivat vertailla pikalainojen maksuja puolestasi automaattisesti. Nämä vertailu sivustot ovat helppoja löytää esim. hakukoneiden avulla ja niitä on ihan ilmaista käyttää joten suosittelemme tätä lämpimästi.

Vippi vertailu sivuilla on myös se etu että ne ohjaavat sinut suoraan kaikille halvoille pikalaina sivuille netissä joten sinun ei myöskään tarvitse tuhlata aikaa niiden etsimiseen itse jos et halua.

Hintojen vertailu itse

Jos haluat itse vertailla eri pikalainojen maksuja se on toki myös mahdollista. Paras tapa verrata kuinka paljon kukin pikalaina siinä tapauksessa maksaisi sinulle on silloin vertailla niin sanottua todellista vuosikorkoa.

pikalainat

Todellinen vuosikorko näyttää nimittäin kuinka kallis tai halpa kukin pikalaina on. Usein pikalainoja sanotaan korottomiksi mutta se ei ole ihan totta. Maksathan monesti eri maksuja pikalainasta ja siksi on täysin oikein sanoa että maksat lainasta korkoa vaikka sitä kutsutaankin toisella nimellä.

Todellinen vuosikorko lasketaan tiettyä laskentakaavaa käyttämällä ja silloin huomioon otetaan kaikki maksut jotka liittyvät lainaan, kuten tilin avaus maksut, osa maksu lisät, leima verot, tilin hoito kustannukset ja niin edelleen.

EU on ollut mukana päättämässä siitä miten todellinen vuosikorko tulisi laskea joten voit olla varma että kaikki pikalainat näyttävät sen samalla lailla.

Joskus todellista vuosikorkoa voi olla vaikea löytää esim. markkinointimateriaalista tai kotisivulta mutta se on siellä! Joten jatka vain etsimistä! Lain mukaan tietoa todellisesta vuosikorosta tulee löytää jostain ennen kuin lainaa otetaan.

Muista aina!

Älä koskaan ota pikalainaa jos et ole varma siitä että pystyt maksamaan takaisin lainaamasi summan sovitun takaisin maksu ajan sisällä. Jos maksat pikalainan takaisin liian myöhään siihen lisätään nimittäin sekä muistutusmaksuja ja paljon muuta jotka tekevät lainasta todella kalliin.

Lue aina haluamasi lainan ehdot erittäin huolellisesti ennen kuin haet lainaa jotta ymmärrät miten laina toimii ja miten maksat sen takaisin. Jotkut jättävät ehdot lukematta mutta emme todellakaan suosittele tätä koska ehdoista voi löytyä ikäviä yllätyksiä jos et ole tarkkana.

Miten löydät kaikki pikalainat?

Kaikki pikalainat löytyvät yleensä netin hakukoneita käyttämällä joten ota ne avuksesi kun etsit uutta pikalaina yritystä jolta voit lainata.
Me suosittelemme kuitenkin muun muassa seuraavia tunnettuja ja hyvämaineisia pikalaina yrityksiä jos et halua itse hakea niitä:

 • Rahapuu jolla on tyylikäs ja hauska mutta silti asiallinen kotisivu jota on helppo käyttää. He omaavat myös todella asiantuntevan ja hyvän asiakaspalvelun johon kannattaa ottaa yhteyttä jos jokin on epäselvää.
 • Viestilaina joka kuuluu Suomen suurimpiin pikalaina yrityksiin. Aloitti toimintansa vuonna 2005 ja vaikka he olivat silloin yksi ensimmäisistä pikalaina yrityksistä maassamme he ovat silti kasvaneet paljon vuodesta 2005 lähtien. Tänään yrityksellä on myös toimintaa Ruotissa ja Viestilaina oli yksi Suomen Pienlainayhdistyksen perustajajäsenistä.
 • Ferratum joka oli myös mukana perustamassa Suomen Pienlainayhdistystä. Täysin suomalainen yritys joka kuitenkin toimii myös muissa Euroopan massa nykyään. Kuuluu konserniin JT Family Holding.
 • Euroloan joka toimii melkein koko Euroopassa ja jolla on ollut Suomessa toimintaa jo viiden vuoden ajan.
 • Vivus joka on pohjoismaalainen pikalaina konserni. Tarjoaa niinkin isoja pikalainoja kun 600 euroa.

Kuka ei voi saada pikalainaa?

Kaikki pikalaina yritykset vaativat niiltä asiakkailta jotka haluavat lainata heiltä rahaa muutamia asioita. Nämä ovat muun muassa:

 • Että olet Suomen kansalainen
 • Että olet täysi ikäinen
 • Että sinulla on jonkinlainen säännöllinen tulo esim. palkka tai eläke
 • Että sinulla on hyvät luottotiedot

Joten jos olet hakenut pikalainaa mutta et saanut sitä se voi johtua muun muassa seuraavista syistä:

 • Luotto häiriöistä luotto tiedoissa
 • Ennestään avoinna olevat lainat samassa pikalaina yrityksessä
 • Puutteelliset tiedot hakemuksessa
 • Ettei lainaehdot täyty jollain muulla lailla.

Yleensä pikalaina yhtiöt eivät kuitenkaan ilmoita sinulle miksi lainahakemuksesi hylättiin joten jos näin käy ei oikeastaan ole vaivan arvoista häiritä pikalaina yritystä kysymyksillä koskien tätä. Paras asia minkä voit tehdä on siksi lukea laina ehdot kunnolla nähdäksesi täytätkö yrityksen vaatimukset näiden mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *